We speelden ons beste spel van de voorbije maanden

By wim

NATIONALE 2 (VR) NIDAK NIEUWKERKEN

Ivo De Mulder kan eindelijk winnen met Nidak Nieuwkerken in duel tussen hekkensluiters

SINT-NIKLAAS – Dirk Van Bruysel

In een duel tussen de twee hekkensluiters heeft Nidak Nieuwkerken zijn eerste overwinning van het seizoen laten optekenen. De vrouwen van Ivo De Mulder versloegen zondagavond het Vlaams-Brabantse Govok Cammaert Gooik in vier sets (3-1).

“We kenden inderdaad enkele moeilijke weken”, geeft Ivo De Mulder toe. “Wat er fout liep? Het zit allemaal tussen de oren. Nadat we onze thuiswedstrijd tegen VDK Gent B hadden verloren met 2-3 was het vertrouwen wat weg, maar toch leken we de week nadien, tegen VKT Torhout, de knop te kunnen omdraaien. In de eerste set grepen we uiteindelijk net naast de deelwinst. Vanaf de tweede set sloeg de stress toe waardoor we er nog weinig van bakten.”

Nadien was Roeselare te sterk voor Nidak Nieuwkerken. Tegen Hellvoc Hemiksem Schelle viel er dan wel weer iets te rapen. “We moesten het doen zonder de geblesseerde Nele Merckx”, blikt De Mulder toe. “De eerste twee sets waren vrij gelijk. We wonnen en verloren een set met 29-27. Nadien stapelden we de fouten te veel op. Die hoge foutenlast speelde ons de voorbije weken wel wat parten. De ene week is echter de andere niet en vorige zondag tegen Gooik liep het de eerste twee sets goed. We haalden een prima niveau. In de derde set zakten we even weg, maar we hielden het hoofd koel en herpakten ons in de vierde herneming. De voorbije weken was er steevast een kettingreactie wanneer we één keer in de fout gingen. Ook tegen Gooik gingen we, vooral dan in de derde set, in de fout, maar deze keer konden we tijdig onze rug rechten. Meer zelfs, we speelden zowat ons beste volleybal van de voorbije maanden.”

Mentale problemen

De kop is er dus af voor Ivo De Mulder en co. De slechte competitiestart is echter niet zomaar vergeten. “Ergens had ik er wel rekening mee gehouden. Dat Nidak mentaal niet de sterkste ploeg heeft is een oud zeer. In de voorbereiding hadden we al gezien dat er wat dat betreft weinig is veranderd. Amélie en Julie De Mey hebben een jaar niet gespeeld en zijn er terug bijgekomen. Dat merk je natuurlijk wel. Speltechnisch moeten we in staat zijn tegen alle ploegen in de reeks te winnen. Behalve dan tegen Limal en Vlamertinge, die er toch wat bovenuit steken. Bij de andere ploegen ligt het niveau zo dicht bij elkaar dat we ook van iedereen kunnen verliezen. In zo’n competitie, waarin iedereen tegen iedereen kan winnen, moet iedereen wekelijks top zijn of het is niks.”

“Hoe dan ook, tegen Gooik haalden we een goed niveau. Ik hoop dat we nu voldoende vertrouwen hebben getankt om volgende week Hebo Borsbeke Herzele met succes te bekampen. Ook Hebo begon sputterend aan de competitie en ligt gebrand op puntenwinst. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een harde noot om kraken”, besluit De Mulder.