Nidak haasje-over

By wim

Ivo De Mulder: “Hopelijk brengt tweede overwinning nodige rust”

De tweede overwinning van het seizoen is een feit voor Nidak. “Eindelijk”, zegt trainer Ivo De Mulder. “De wedstrijd tegen Kruikenburg was een wedstrijd van erop of eronder. We stonden daar immers mooi met onze rode lantaarn en wilden daar zo snel mogelijk van af. De winnaar van dit degradatietreffen zou alvast haasje-over doen dus was de spanning te snijden. Daardoor ook dat het lang niet onze beste wedstrijd was. Vooral in de tweede set was het spannend (30-28), maar nadat we die wonnen viel er heel wat van onze schouders waardoor het nadien veel vlotter liep.”

“Hoe het zo ver is kunnen komen? Het is al fout gelopen op de eerste speeldag tegen VDK Gent B. Nadien speelden we vijf wedstrijden ondermaats. Wanneer het nadien beter begon te lopen, moesten we het opnemen tegen de sterkere ploegen in de reeks.”

“Ik hoop alleszins dat deze overwinning nu rust brengt in de ploeg en dat we komende zondag de lijn kunnen doortrekken tegen een sterk Antwerpen. Die slotmatch voor de winterstop kan ons nog een bonuspuntje opleveren. Na de nieuwjaarsperiode worden het hoe dan ook enkele belangrijke maanden.”