Kloof gedicht

By wim

“In tegenstelling met de heenronde hebben wij deze keer het pleit gewonnen en de kloof met VDK Gent B meteen ook gedicht”, glundert Nele Merckx na de winst in de Oost-Vlaamse derby.
In de heenronde trok Nidak in eigen huis in vijf sets aan het kortste eind. Deze keer boog het team van setter Nele Merckx een 2-1-achterstand alsnog in winst om.

“Het was nodig want achteraan in de rangschikking hangen we allen dicht bij elkaar. Dankzij onze overwinning sluiten we opnieuw aan bij Govok Gooik en VDK Gent B terwijl we twee punten uitlopen op hekkensluiter Kruikenburg. Ik ben tevreden, al moet ik toegeven dat we liever drie punten hadden gehad. Ik ben akkoord dat we niet meteen ons beste niveau speelden, wat logisch is zo kort na de winterstop, maar de winst maakt veel goed. Beide ploegen lieten zich in elke set betrappen op mindere momenten. In de belle hebben we evenwel getoond dat de wil om te winnen bij ons enorm groot was.”

“Hopelijk is dit het begin van een mooi jaar. De voorbije maanden speelden we te veel met hoogten en laagten met een ploeg die nochtans zowat dezelfde was als voorheen. Dat we vorig seizoen nog hoog scoorden met dit team bewijst dat er meer inzit. Laat ons hopen dat dit het begin was van een sterke terugronde.”

Bron: Gazet Van Antwerpen