Eindelijk eens de drie punten

By wim

“Dit was een deugddoende overwinning”, vertelt opposite Amber De Smit.
“Nadat we begin januari VDK Gent B versloegen in de Edugo Arena, verloren we drie wedstrijden op rij waarin we telkens meer verdienden.

Tegen Gooik speelden we nochtans niet meteen onze beste wedstrijd. Er stond druk op de ketel, waardoor het spelpeil aanvankelijk niet echt goed was. Toch wonnen we de eerste set. De tweede gaven we echter uit handen. Met zware opslagdruk namen we vlot afstand in de derde herneming, maar in de vierde plaatste Gooik plots een tussenspurt. We keken tegen een kloof van vijf punten aan, maar konden de averij met een goede opslagreeks herstellen.

Onze eerste driepunter in 2024 was een feit. Gelukkig want de voorbije weken speelden we goed, maar werden we er niet voor beloond. Tegen Torhout verloren we drie sets met klein verschil. Tegen Roeselare B misten we in de belle enkele matchballen en ook tegen Hemiksem-Schelle liep het mis in de tiebreak.

Hopelijk kunnen we de lijn nu doortrekken. Volgend weekend is er de kwartfinale in de Trofee De Doncker en nadien staat de competitiematch tegen Hebo Borsbeke-Herzele op de rol.”